سخن روز

امیرالمومنین امام علي (ع) :

درانتظارفرج باشید واز رحمت وکارگشایی خدا ناامید نشوید، زیرا بهترین اعمال در نزد خدای بزرگ انتظار فرج است.

 

تبلیغات

همانندی های میان حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه و ارتباط میان آن دو بزرگوار بسیار است.

به گزارش روابط عمومی کانون وارثان انتظار تبریزبه نقل از خبرگزاری شبستان: در رابطه با همانندی های میان حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه و ارتباط میان آن دو بزرگوار، مطالبی از قرآن و روایات استفاده می شود که در این نوشتار، به چند نکته از آن اشاره می شود:

حضرت زهرا سلام الله علیها نور اهل آسمان و حضرت مهدی عجل الله فرجه نور اهل زمین است

حضرت زهرا سلام الله علیها نور اهل آسمان است. پیامبر اسلام صل الله علیه وآله در بخشی از یک حدیث طولانی و زیبا فرمودند: «ثم أظلمت المشارق و المغارب، فشکت الملائکة إلی الله تعالی أنْ یکشف عنهم تلک الظلمة. فتکلم الله جلّ جلالُه کلمةً فخلق منها روحا ثُمّ تکلَّم بکلمةٍ فخلق من تلک الکلمة نورا، فأضاءت النور إلی تلک الروح و أقامها مقامَ العرش فزهرت المشارق و المغارب فهی فاطمة الزهراء و لذالک سمیت الزهراء لأنَّ نورها زهرت به السماوات.

حضرت مهدی عجل الله فرجه نور اهل زمین است. مفضل بن عمر می گوید: «از امام صادق علیه السلام شنیدم که فرمودند: «ربّ الأرض» در آیه «وأشرقت الأرض بنور ربّها منظور از امام الارض، امام زمین است. پرسیدم: «وقتی حضرت(عج) خروج کند چه می شود؟» فرمودند: «در آن روز، مردم از نور خورشید و ماه، بی نیاز می شوند و به نور امام اکتفا می کنند.

دلیل این مطلب، روایتی است که باز خود مفضل بن عمر از امام صادق علیه السلام نقل می کند که فرمودند: «إذا قائمنا قام، أشرقت الأرض بنور ربّها و استغنی العباد عن ضوء الشمس و ذهبت الظلمه چون قائم ما قیام کند زمین به نور پروردگار روشن شود و مردمان از خورشید بی نیاز می شوند و ظلمت به طور کلی از بین می رود.» 

حضرت زهرا سلام الله علیها  خیرة الأحرار و سیدة النساء، مادر حضرت مهدی عجل الله فرجه خیرة الإماء

جابر جعفی می گوید: از امام باقر علیه السلام شنیدم که فرمودند: کسی به امیرالمؤمنین علیه السلام عرض کرد: اسم مهدی علیه السلام چیست؟ حضرت(ع) فرمودند: «رسول خدا صل الله علیه وآله از من تعهّد گرفت که نام او را بیان نکنم تا خداوند، به او، اجازه قیام بدهد.»

او گفت: پس اوصاف او را بگو. حضرت(ع) فرمودند: «او، جوانی است میانه، صورتش بسیار زیبا، با موهای زیبایی که بر شانه هایش می رسد و نور صورتش بر سیاهی محاسن و موهای سرش غلبه دارد» آن گاه حضرت(ع) فرمود: «پدرم فدای فرزند بهترین کنیزان».

عبدالرحیم قیصر می گوید به امام باقر علیه السلام عرض کردم: «این جمله امیرمؤمنان: "بأبی ابن خیرة الإماء" آیا منظور، فاطمه است؟» حضرت(ع) فرمود: «همانا فاطمه بهترین و برگزیده زنان آزاده است. یخفی علی الناس ولادته آن، فرزند سرور کنیزان است که تولدش بر مردم مخفی می ماند.»

امام صادق علیه اسلام با معرفی حضرت مهدی عجل الله فرجه می فرمایند: «هو الخامس من ولد ابنی موسی ذالک ابن سیدة الإماء....او، پنجمین امام پس از پسرم موسی کاظم است. او، فرزند سرور کنیزان است.»

بنابرآن چه گفتیم، حضرت زهرا سلام الله علیها خیرة الأحرار و حضرت نرجس خاتون خیرة الإماء و سیدة الإماء است.

هر دو شفیع مؤمنان در قیامتند

حضرت زهرا سلام الله علیها شفیع روز قیامت است؛ روایات دلالت کننده بر مقام شفاعت زهرا سلام الله علیها متعدد هستند. در این جا، به برخی از آن ها اشاره می شود.

پیامبر اکرم صل الله علیه وآله فرمودند :«ای فاطمه! بشارت باد بر تو! نزد خداوند مقام محمودی داری. در آن مقام، برای دوستداران و شیعیان خودت، شفاعت می کنی و شفاعت تو پذیرفته می شود.»

بلال بن حمامة می گوید: «یک روز پیامبر صل الله علیه وآله بر ما وارد شد در حالی که نور صورتش مثل ماه درخشان و خوش حال بود. عبدالرحمان بن عوف عرض کرد: «ای رسول خدا! این نور چیست!؟» فرمود: «از طرف خداوند، بشارتی در مورد برادرم و پسر عمویم (علی) و دخترم آمد که به واسطه آن دو، مردان و زنان امّتم از آتش جهنم نجات پیدا می کنند

حضرت مهدی عجل الله فرجه هم شفیع روز قیامت است: در حدیثی، امیرمومنان علی علیه السلام و جابر بن عبدالله انصاری از رسول خداصل الله علیه وآله نقل می کنند که حضرت مقامات ائمه علیهم السلام را در روز قیامت بیان فرمود. مقام حضرت مهدی عجل الله فرجه را این گونه بیان می فرمایند: «امام مهدی عجل الله تعالی فرجه، شفیع مؤمنان در روز قیامت است؛ چرا که اذن شفاعت، از طرف خداوند داده نمی شود مگر به کسی که خداوند بخواهد و به آن راضی باشد.»

مظلومیت حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت مهدی علیه السلام

ستمدیدگی حضرت زهراسلام الله علیها را در زیارت آن حضرت(س) می خوانیم: «السلام علیک أیتها المعصومة المظلومة؛ سلام بر تو ای پاک ستمدیده» و «اللهم صل... و صلّ علی البتول....المظلومة المقهورة».

امیرالمومنین علی علیه السلام در ترسیم مظلومیّت همسرشان می فرمایند: «إنَّ فاطمة بنت رسول الله صل الله علیه وآله لم تزل مظلومة، من حقها ممنوعة.... فاطمه، دختر پیامبر همواره ستم دیده بوده و از حق خود محروم شد».

حضرت حجت(عج) نیز ستمدیده است: امیر مؤمنان علی علیه السلام  در ترسیم مظلومیت و غربت فرزندش مهدی عجل الله فرجه می فرماید: «صاحب هذا الأمر الشریدُ الطریدُ الفریدُ الوحید؛ صاحب این امر، همان رانده شده دور شده یگانه و تنها است» در حدیث دیگری حضرت علی علیه السلام  تصریح می کند به این که او غریب است: سیأتی الله بقوم یُحِبُّهُم و یُحِبُّونَهُ و یَملِکُ مَن هو بینهم غریب) کسی که در میان آنان غریب است، بر آنان حکومت می کند.

امام کاظم علیه السلام می فرماید: «هو الطرید الوحید الغریب؛ او، همان رانده شده یکه و تنهای غریب است».

علاقه پیامبر(ص) به حضرت زهرا و حضرت مهدی سلام الله علیهما 

علاقه و محبّت رسول خدا صل الله علیه وآله به حضرت زهرا سلام الله علیها  را در این نوشتار نمی توان بیان کرد و فقط به ذکر چند روایت بسنده می کنیم:

حضرت رسول اکرم صل الله علیه وآله در حدیثی، خطاب به امیرمؤمنان علیه السلام فرمودند: «سفارش هایی به دخترم فاطمه کردم و به او گفتم آن ها را به شما بگوید. آن ها را حتمی بدان؛ چرا که او شدیدا راستگوست».

سپس پیامبر صل الله علیه وآله او را به نزدیک خود خواند و سر او را بوسید و فرمود: «ای فاطمه! پدرت، فدای تو باد»!

در حدیث دیگر فرمودند: «پدر و مادرم فدای تو باد».

پیامبر خدا صل الله علیه وآله با معرفی حضرت مهدی عجل الله فرجه می فرمایند: «بأَبی و أُمّی سَمِیِّی و شبیهی و شبیهِ موسی بن عمران، علیه جُیُوبُ النُّورِ یَتَوقَّدُ من شُعاعِ القُدسِ«.

و در حدیثی دیگر می فرمایند: «طوبی لمَنْ لقیه و طوبی لمَنْ أحبّه و طوبی لمَنْ قائل به. خوشا به حال کسی که به او معتقد باشد»!

آن قدر او محبوب پیامبر صل الله علیه وآله است که در دعای عهد بعد از دعاهای متعدد برای وجود مقدس او و برای فرجش، می خوانیم: «اللّهُمَّ و سُرَّ نبیَّکَ محمّداً بِرُؤیَتِه(34)؛ خدایا! خوشحال کن پیامبرت محمد را به واسطه دیدار وجود مقدس حضرت مهدی».

اللهم عجل لولیک الفرج

دسته بندی